Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

joi, 18 noiembrie 2010

La cat mai multe calificari si diplome pe cap de incapabil

"Bai, eu nu zic niciodata nu stiu, ci nu stiu inca..."
Asta este boala romanului, se pricepe la toate dar nu stie sa faca nimic.
La fiecare colt exista un gigel care "nu prea le-a avut cu scoala", dar priceput la toate, care bea o bere (sau nu) si se baga in seama. Pune mana pe scule si... rezultatul nu i-ar placea nici masii... Totusi, pe banii altora este dispus sa riste... sa incerce.
Intrebati timpul din reclama ceva de gen: "Ai repara pentru prima data un tractor daca viata matii ar depinde de asta?". Fac pariu ca ar raspunde: "Nu!"... dar se schimba abordarea cand e vorba de riscul altuia.
Romanii in marea lor majoritate sustin ca se pricep la orice, de la masini pana la politica si fotbal. De aceea francezii construiesc masini la noi, politica este de tot cacatul, iar la fotbal ne bat pana si echipele de bucatari care in timpul liber sunt fotbalisti.
Ciudat este ca pentru romanul de rand, priceput la tot de altfel, reconversia profesionala este un cuvant la fel de strain ca maieutica. Multi din cei care au ca hobby bagarea in seama in timpul liber, dupa ani in sir de tras la strung intr-o fabrica care nu producea decat paguba, au ramas someri.
"Bai, eu nu zic niciodata nu stiu, ci nu stiu inca..."
Sa vedem oare si germanii au aplicat filozofia asta? va zic eu ca nu, pentru ca daca o faceau, acum vedeam Mercedes-uri in sant, autostrazi ca la noi si inflorea si la ei comertul cu fier vechi.
Romani invatati pentru voi... ca castige si niste baieti niste banuti europeni frumosi... dupa aia dati o fuga si la "Romanii au talent".
Altfel, promovez campania la cat mai multe calificari si diplome pe cap de incapabil.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog