Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

joi, 7 ianuarie 2010

Taxa pe hamburger - primul pas spre Alimentatia Stiintifica de Stat

Tovarasa Academician Elena Ceausescu probabil ca se rasuceste in mormant, visul sau de "alimentatie stiintifica rationala de stat", mai pe scurt dramuirea foamei va deveni realitate sub "bagheta" actualului Guvern Boc.
Prim-ministrul care intre noi fie vorba nu este tocmai un om tras prin inel, impreuna cu introduce taxa pe aproape orice fel de mancare nesanatos. Astfel, cei care adora dulciurile, ciocolata si fast-food-ul vor plati.
Sa te tii de acum, supe de stevie, loboda, fructe proaspete, ceai verde si ape plate... gata, in an de criza - Romania la regim.
Reprezentantii statului recunoaste ca incearca sa rezolve doua rele dintr-un foc. Sa faca rost de bani si sa mai reduca avansul luat de obezitate.
Totusi, eu cred ca inainte sa declansam o adevarata industrie neagra a hamburgerilor, shaormelor si hot-dogilor clandestini ar trebui sa luptam un pic si cu grasutii din Parlament si Guvern ca doar ne pasa de sanatatea lor.
In acest sens ii invit atat pe bondocul prim ministru, cat si pe ceilalti Parlamentari care depasesc pragul critic de, sa zicem 95 de kilograme la un regim aspru cu ceai verde si antrenament zilnic la sala. Dupa ce toti trec pragul mentionat mai sus "umblam" si la popor si la copiii grasuti si rauvoitori care in loc de hrana bio infuleca cate un hot dog la coltul strazii... Ca asa e romanul, nerecunoscator, Guvernul ii ofera sanse sa se hraneasca numai cu caviar si somon fume si el ca fraierul baga fast-food in burta ca prostul.


HIT 1: Astfel de proiect de alimentatie rationala pentru copiii era in pregatire inca de prin 2008:
http://image.stirileprotv.ro/media/document//60398423.pdf
HIT 2: Urmatorul pas... taxa pe toate mancarurile, inclusiv cele pregatite acasa, daca se poate chiar prohibitive, pentru a-i incolona pe toti la Cantina de Partid si de Stat. (despre ce e asta o sa va explice cei care ne conduc mai tarziu).
HIT 3: Istoria se repeta: "Programul de alimentaţie raţională nu este o noutate a regimului comunist românesc. Norme de alimentaţie raţională, după criterii medicale, bazate pe indicatori de vârstă, gen, profesie, consum energetic, stare fiziologică ş.a.m.d., fuseseră elaborate încă din 1964. Programul implementat în anii ’80 a fost văzut de către regimul comunist ca o necesitate a momentului deoarece vechile norme erau considerate depăşite sub raport ştiinţific. Pentru a realiza acest obiectiv, conducerea statului a apelat la cadre medicale (specializate în nutriţie, boli metabolice etc.), persoane din ministerele agriculturii sau industriei alimentare."

TUPEU 2010: "Este o taxă similară cu cea de viciu, care va reprezenta un procent din vanzarea acestor produse, iar fondurile care dorim să le colectăm vor putea fi utilizate pentru susţinerea programelor de sănătate," a precizat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.
Vedeti ma?!? eu va spuneam intotdeauna ca nevoia de hrana e un viciu si voi tot o tineati langa ca e una dintre nevoile primare ale fiintei umane...

3 comentarii:

  1. Tot din culise...se anunta si resuscitarea lozincii „Nici o masa fara peste”..

    RăspundețiȘtergere
  2. sa vad io daca aia mananca in parlament ciorba de stevie sau o ceafa de porc cu portie dubla de cartofi prajiti. la restaurantul din parlament sunt ffff ieftine si ffff ... consistente
    vezi ca te inseli cu boc, arata mai bine decat multi dintre colegii sai. plus ca face mereu sport...din pacate asta nu l-a ajutat sa creasca pe inalt... de fapt sa nu creasca deloc :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Oleaca de tesut adipos are si el, deci e bondocel... Stai ca inca nu m-am luat de dezastre naturale precum senatorul Voicu de la PSD.

    RăspundețiȘtergere

Bobbi - Shoarecele de blog