Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

miercuri, 24 iunie 2009

Au furat tot!!!

Guvernul s-a confruntat, în aprilie, cu pericolul de a nu putea plăti salarii şi pensii
"Guvernul s-a confruntat, la sfârşitul lunii aprilie, cu pericolul real de a nu avea posibilitatea să achite salariile şi pensiile, dar momentul a fost depăşit, fiind depuse eforturi ca fondurile să fie asigurate din buget, potrivit premierului Emil Boc.
Întrebat, la Realitatea TV, dacă în perioada mandatului de prim-ministru a existat vreun pericol real de a nu plăti salariile şi pensiile, Boc a răspuns că nu a fost departe de un asemenea moment, apărut la sfârşitul lunii aprilie.
"Nu am fost departe de un asemenea moment. Am depăşit momentul, vârful acela, sper să nu mai apară altul. Dar am făcut eforturi, am echilibrat, am plătit salariile şi pensiile la timp, cu banii pe care îi avem în buget, cu prevederile bugetare", a spus Boc.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în luna aprilie, că banii din împrumutul extern care vor fi puşi la dispoziţia Guvernului ar putea fi folosiţi, în cazuri excepţionale, în funcţie de evoluţia crizei economice, şi pentru salariile şi pensiile mici. "
Sursa: Mediafax

Coeficienţii din legea unică de salarizare, reduşi cu circa 40%
"Coeficienţii discutaţi, miercuri, de Guvern pentru stabilirea grilei de salarizare unică în sectorul bugetar au fost cu aproximativ 40% mai mici raportat la nivelurile analizate anterior, fiind cuprinse între 5,4 şi 2,3 salarii minime pe economie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.
Coeficienţii se aplică la fiecare grilă de ierarhizare a funcţiilor.
Proiectul de lege urmează să fie discutat în continuare de Guvern cu sindicatele.
Guvernul va decide la începutul lunii septembrie, din punct de vedere politic, procedura prin care va promova proiectul de salarizare unică în sectorul bugetar şi nu exclude alte variante decât asumarea răspunderii, deşi aceasta reprezintă în continuare principala soluţie, a declarat premierul Boc."
Sursa: Mediafax

Am pus aceste doua stiri pentru ca am ajuns in sfarsit la momentul zero al falimentul sistemului politic din Romania. Incapabili de a gestiona o criza, guvernantii tot spun ca vor trebui sa respecte anumite reguli impuse de acordul cu FMI. In acelasi timp, nimeni nu sufla un cuvant despre unde au disparut miliardele imprumutate...
Urmeaza vremuri grele pentru toti: bugetari, firme mici, mijlocii sau pur si simplu persoane fizice... Mai putin pentru cei care deja si-au facut "plinul" de pe urma poporului si care acum isi cauta solutii unde sa depuna banii sustrasi dintr-un buget vlaguit.
Apropo de economia romaneasca prabusita, prognoza mea optimista este de o scadere de 20% a economiei romanesti. Despre PIB nu suflu nici un cuvant...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog