Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

miercuri, 20 mai 2009

FIlm romanesc


Aseara am fost la film... un film romanesc. Multi dintre prietenii mei mai snobi din fire au ras ca ma duc sa vad un film romanesc. In fine, greseala lor.

Am fost sa vad "Cea mai fericita fata din lume" care, saraca de ea, era romanca si, pe deasupra, a mai venit si cu parintii la Bucuresti ca sa isi ridice premiul castigat la un concurs de genul "trimiti trei capace la"... Stiti voi, a fost una dintre bolile nationale pana nu demult... (acum boala nationala a devenit trasul la Loto 6/49).

De Radu Jude (regizorul) nu am mai auzit pana acum, dar a reusit in 100 de minute sa surprinda perfect tipologia parintilor nostri educati de comunism, a reusit sa surprinda din plin caterinca romaneasca, toate complexele noastre fie ele de provinciali sau bucuresteni si, cel mai important a reusit sa surprinda o mare parte din ticurile "advertiserilor" Damboviteni, care sunt in permanenta in cautarea sucului cat mai portocaliu (chiar daca e indoit cu cola.. cei care au vazut filmul stiu ;) ) si a cadrului cat mai perfect (PS stiu ca perfectul nu are superlativ).

Ma bucur ca CNC a ales sa finanteze acest lungmetraj...
Trailer aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog